top of page

NAJČEŠĆA PITANJA

U ovom odjeljku potražite odgovore na najčešća pitanja vezana za pravilnu primjenu aktivnog ugljena i proizvoda Carboactive. Ukoliko se Vaše pitanje ili nedoumice ne nalazi u popisu slobodno nas kontaktirajte izravno na kontakt e-mail naveden na ovoj web stranici kako bi Vam naši stručni savjetnici odgovorili u najkraćem roku.

01

Koliko aktivnog ugljena je dovoljno i u kojem trenutku u odnosu na obrok ukoliko ga primjenjujem za olakšanje nadutosti ?”
 

Europska organizacija za sigurnost hrane (EFSA) predlaže barem 1 g aktivnog ugljena minimalno 30 minuta prije obroka ili nakon obroka kako bi se ublažila nadutost.

02

“Mogu li se Carboactive kapsule otvoriti kako bih aktivni ugljen stavila na pastu za zube ili se mora koristiti isključivo kao kapsula ?”​


Carboactive aktivni ugljen može se koristiti u druge svrhe osim isključivo unutar kapsula, no budite oprezni pri otvaranju kako ne biste udahnuli čestice aktivnog ugljena.

03

“Postoji li mogućnost predoziranja aktivnim ugljenom ?”​


Aktivni ugljen ne apsorbira se iz probavnog trakta, nego prolazi kroz crijevo te se izlučuje stolicom, koju normalno boji crno. Stoga, nema

opasnosti predoziranja aktivnim ugljenom.

04

“Može li aktivni ugljen imati kancerogeno ili mutageno djelovanje ?” ​


Aktivni ugljen nema zabilježeno kancerogeno niti mutageno djelovanje.

05

“Kako je najbolje pohraniti aktivni ugljen ?”​


Carboactive kapsule čuvajte u originalnoj ambalaži na sobnoj temperaturi.

06

“Trebam li obratiti pozornost na istovremeno uzimanje aktivnog ugljena i drugih lijekova ?”​


Carboactive svojom adsorptivnom moći veže na sebe toksine, mikroorganizme, ali može vezati i lijekove te hranjive tvari. Stoga, ukoliko uzimate lijekove preporuča se razmak od 2 h u primjeni pripravaka.

07

“Ako otvorim kapsulu Carboactive mogu li sadržaj koristiti u kremi za kožu koju sama pravim i koristim za peeling ?”​
 

Aktivni ugljen iz Carboactive kapsule možete koristiti u obliku praha i izvan same kapsule, pri tome jedna kapsula osigurava 230 mg aktivnog ugljena. Potražite više u odjeljku "O proizvodu".

08

“Mogu li koristiti Carboactive za svog ljubimca, psa ?”​
 

Carboactive kapsule porizvedene su pod svim uvjetima dobre proizvođačke prakse za humanu upotrebu pa se proizvod može koristiti i za veterinarsku primjenu. 

09

“Istekao je rok trajanja na mom proizvodu, mogu li ga i dalje koristiti ?”​
 

Rok trajanja Carboactive kapsula je 3 godine od trenutka proizvodnje. Kako bi proizvod zadržao sva svoja korisna svojstva preporuča se koristiti ga unutar toga razdoblja i ne koristiti nakon isteka roka valjanosti.

10

“Želim detoksikaciju svog organizma i planiram koristiti aktivni ugljen kroz 6 mjeseci, mogu li imati negativne posljedice ?”​
 

Aktivni ugljen iz Carboactive kapsula ima snažna svojstva neselektivnog vezanja tvari u probavnom sustavu, kako neželjenih stranih supstanci, tako i normalnih metabolita svakodnevne prehrane. Kako bi izbjegli neželjene posljedice smanjene apsorpcije hranjivih tvari dugom primjenom aktivnog ugljena posavjetujte se o optimalnoj duljini primjene sa zdravstvenim djelatnikom.

bottom of page